EKSPERIMENTIMA NIKAD KRAJA

Srbija, kraj aprila… Prošao je i Uskrs, priprema se proslava Prvog  Maja….Tako kažu neki ljudi koje povremeno očešem ramenom u prolazu, na trotoaru ili među pijačnim tezgama.

Ne osećam taj signal, tu euforiju, nirvanu, trip, ili orgazam. Možda sam suviše mator ili premlad za to, a možda je i ovo moje stanje samo neki eksperiment.

I, taman kad pomislim da ću umreti od dosade, pojavi se neki pajac, u odelu koje je obukao na predlog nekog dokonog stiliste ili kreatora, svejedno, i napravi čitavu pometnju po ljudskim mozgovima. Možda je i to neki eksperiment, ili festival eksperimentisanja, ne znam, nikog nisam čuo da priča o tome.

Pojavili su se, bivša profesorka i mlađi vodnik, u pratnji odbeglih nerasta(nerast-naziv za priplodnog vepra u nekim krajevima), skupili šaku uplašenih i poniženih homosapijensa, i održali čas onanije, kao da je to neka nova naučna disciplina. Potom su otišli i u intimnijoj atmosferi sabrali utiske.

Zašto mene tamo nije bilo, i zašto sam toliko sklon kritiziranju postupaka nižih vrsta? Čemu sve to?

Da li je današnjem homosapijensu išta bitnije od besmislenog urlanja, tapšanja, ćutanja u pomrčini, nasedanja na provokacije da će se nešto loše desiti ako ne bude u tom čoporu? Da li iko očekuje nešto pametno da čuje?

Ne znam.Možda. Ja sam odavno prestao da verujem da je to moguće…

Advertisements

2 thoughts on “EKSPERIMENTIMA NIKAD KRAJA

  1. Potpuno ste u pravu.Mnogim ljudima je druženje u takvim i sličnim (suludim)eksperimentima zabavno. A možda i nije, nego su suviše usamljeni u današnje vreme pa kažu “daj-šta-daš”. Tuga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s