personal trip-nešto o meni

Rođen 16.08.1980. godine sasvim slučajno u Petrovcu na Mlavi, bila je subota 12:55h. Odrastao sam u Majdanpeku, gde sam završio Osnovnu Školu "Velimir Markićević",tzv. STARU ŠKOLU, i Gimnaziju "Mile Arsenijević Bandera".
Svoju prvu pesmu napisao sam neke 1996-te, jedini primerak, napisan olovkom, na običnom  papiru iz sveske, nalazi  se u arhivi mog druga Andrije Ivanovića. Pesma nosi naziv "Dođi" i 
posvećena je svim ženama...Svirao sam crvenu harmoniku WELTMEISTER, igrao košarku za lokalni klub i još mnogo toga..Sa 19 je trebalo izabrati fakultet. Izabrao sam TMF Beograd. Tri meseca bombardovanja Srbije, tri meseca šetnje po sopstvenom mozgu i traženja smisla, i još  tri u iščekivanju početka, uticalo je na to da se olenjim i izgubim među učionicama i amfiteatrima. Nakon tog neuspeha, zapao sam u neku krizu u  svakom smislu. Tada sam počeo  intenzivnije da pišem. U martu 2002.godine sam obukao maskirnu uniformu i na glavu natakario plavu  beretku. 398km od kuće, u Subotici, u kasarni koja se nalazi na pola puta ka Paliću, učio  sam o protivavionskoj artiljeriji i  eksperimentisao, isprobavajući kojekakve varijante bureka, pišući pesme i učeći da više cenim sebe. U junu 2003 upisao sam Visoku Tehnološku  Školu u Šapcu, odsek Hemijska Tehnologija i završio je, ostavivši za sobom Diplomski Rad o kome se još priča. Tema sasvim obična VALORIZACIJA ZLATA IZ SIROMAŠNIH JUVELIRSKIH LEGURA.
I tako je probuđen alhemičar u meni.....

Poslednjih godina sam sam sebi naredio da se uključim u promociju  zaštite životne sredine. O uspesima ne pričam, više volim da to drugi rade, svako na svoj način.  Volim da putujem i to činim kad god mogu.
Kažu da sam pozitivan i harizmatičan tip(uglavnom žene) i iz nekog razloga su mi okačili nadimak Vladika. Ne ložim se na politiku, skupe automobile i ne ostavljam novac u kladionicama (jednom godišnje im uzmem neku siću da me mine želja).  Sakupljam razglednice, stari novac i knjige(ponekad i pročitam neku od njih). Uživam u ispijanju kafe(ne espresa, nesa, kapućina i ostalih čudesa), u domaćem džemu od šipka i kajsija, Gibanici, dobroj rakiji, vinu i konvoju kolica sa bebama u parkovima, na trotoarima. Radujem se što se deca i dalje rađaju u ovoj zemlji.Ne mrzim nikog osim mržnje.

Danas, krčim stazu za ulazak u bračne vode i dalje pišem gde  i kako stignem.
Advertisements

6 thoughts on “personal trip-nešto o meni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s